Hoe een nieuwe muziekband op de markt te brengen

Op het moment dat je het leven begint als een andere band, is het essentieel om uit je carport of oefensetting te ontsnappen en jezelf vertrouwd te maken met de meer uitgebreide open. Als je op zoek bent naar een platenarrangement en je wilt concentreren op een effectief muziekberoep als kroniekvakman, met de mogelijkheid om live op te treden naar een hoge verwachting, boek dan je eigen optredens en extra presentatie is de basis. Het starten van een band is extreem en het veranderen in een expertband is verbazingwekkend moeilijk te bereiken, maar het is denkbaar als je bepaalde delen van de procedure goed krijgt.

Dit artikel accepteert dat je de mogelijkheid hebt, dat je tracks van voldoende kwaliteit hebt en dat je de drive hebt om te slagen. Laat ons nu concentreren op hoe u bekend kunt raken in uw buurt, u zult idealiter bekend worden.

1. Geen gig te klein

De meeste groepen beginnen in bars en spelen voor een extreem klein publiek zonder kosten. Je moet doorgaan met het ontmoeten van optredens en aanbieden om een ​​optreden te spelen en benadrukken dat je het zelf vooruit gaat. Een e-mail is in wezen onvoldoende en u krijgt in de regel geen antwoord. Een bezoek aan de scène laat zien dat je geen grapje maakt en dit zorgt voor talloze afspraken.

Op het moment dat je begint met live spelen, is het beheren van je PA-framework en het rechtstreeks verkrijgen van de geluidsniveaus voor je tentoonstelling een basisstuk van een solide en kwaliteitsvolle live-act. Verzamel de menigte met dierbaren en neem productieve kritiek op uw presentatie van de eigenaren van de scène. Idealiter verwelkomen ze je terug en vertellen ze hun industriële partners in verschillende scènes wat een buitengewone gedachte het voor hen zou zijn om je band te boeken voor een optreden.

2. Leer fundamentele PR

Aanwezigheid van geest is het pad voorwaarts tot aan uw PR. Neem contact op met de buurtpers en verwelkom ze om naar elk optreden te gaan, behalve dat ze niet overdreven opdringerig met ze worden, omdat ze talloze soorten van dergelijke aard krijgen. Het kan enige investering en talrijke verzoeken vergen voordat een journalist naar uw optreden gaat. Idealiter als je doorgaat met vragen, hebben ze uiteindelijk misschien een gratis nacht en gaan ze mee. Nu zou je de mogelijkheid moeten hebben om ze te intrigeren.

Breng elegant gecomponeerde officiële verklaringen over naar muzieksites, tijdschriften en ingangen in de buurt van gelegenheden met een foto met een hoog doel die ze kunnen gebruiken als miniatuur of symbool voor hun bericht of artikel. Dit maakt het voor hen eenvoudig om in korte tijd een artikel te maken, wat uw kans op een presentatie vergrootEen andere slimme gedachte is om van tevoren kleine hand-outs aan de scène te geven en hen te vragen de pamfletten over te brengen om de gelegenheid vooruit te helpen. Het is voor hen het grootste voordeel om klanten in de setting te krijgen, zodat ze vaak reageren op dit soort vooruitgang. Laat de jeugdclub of jeugdvereniging in de buurt beseffen dat je een optreden hebt, want jongeren houden van muziek en zijn ‘s nachts regelmatig op zoek naar activiteiten.

3. Maak volledig gebruik van internet

Er zijn talloze informele organisaties die zich met muziek bezighouden en je zou op elk ervan een pagina moeten hebben, vooral de grotere. U moet foto’s, video, gegevens over de gelegenheid en interface met verschillende klanten opnemen die idealiter uw muziek koesteren en uw fans worden. Het hebben van deze pagina’s geeft een buitengewoon bekwaam gevoel voor je band en zorgt ervoor dat je er uitzonderlijk gesetteld uitziet. Postrecords zijn fenomenaal om het woord te verspreiden over een optreden of een andere muziekontlading. De informele gemeenschappen kunnen afspeelbare mp3’s van het optreden van uw band en opnames van uw tentoonstellingen opslaan. Garandeer dat alle media die u gebruikt, of het nu geluid of video is, van acceptabele kwaliteit is, anders ziet u eruit als beginners.

Probeer niet in de valstrik van het redeneren te vervallen, je bent beter dan je bent. Er is een enorm aantal groepen en er zijn veel alternatieven voor een huiseigenaar die je per ongeluk of opzettelijk irriteert. Denk aan de beste en beste groepen in het universum die verschrikkelijk gedrag kunnen vertonen, omdat ze zorgen voor veel geld en populair zijn. De meeste groepen zijn effectief vervangbaar in het geval dat ze te moeilijk blijken om zelfs maar mee te werken!